0497/99.49.69 ilse@natuurlijkrelax.be

Familie-opstelling

Wat is een familie-opstelling of systemisch werken?

 

Een familieopstelling (grondlegger Bert Hellinger) is een therapeutische sessie, rond de tafel,  waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen…

Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode, het is een systeem om onzichtbare, hinderlijke patronen naar de oppervlakte te brengen. Familieopstellingen helpen om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is.

 

Voor wie is deze therapievorm geschikt?

Misschien zit je al jaren met een vraag, een gevoel “vast” te zitten in een situatie of in een emotie. Je hebt er misschien al met verschillende therapieën aan gewerkt, maar je komt er niet verder mee. Mogelijk heeft het “vastzitten” te maken met het feit dat je deel bent van een familiesysteem, en dat je bent ingebonden in de dynamiek. Vaak ligt de wortel van het probleem dan niet bij jou, maar bij je voorouders in  het verleden. In een familiesysteem is het kind, jij dus, loyaal, en jij leidt je leven in functie van de familiedynamiek.
Via een familieopstelling kan je die dynamiek blootleggen en duidelijk zien. Nadien kan je loslaten. Je gaat naar huis met een heel ander innerlijk beeld. Zo een opstelling kan maanden doorwerken, de puzzel begint te passen en je gaat je leven anders leiden.

Wens je misschien duidelijkheid in een keuze die je moet maken in je leven?
Zitten er belemmeringen op je weg die keuzes beïnvloeden? Dit wordt duidelijk in een opstelling, zodat je kan invoelen welke weg het best bij je aansluit.

Wat kan je verwachten?

In de praktijk wordt tijdens een individuele sessie, rond de tafel, via een opstelling met stenen en schelpen gezocht naar verduidelijking en herstel van verstrikkingen in jouw systeem of familie. Kom naar een familieopstelling met een thema (werkpunt in je leven), zorg dat je in grote lijnen de structuur kent van je familie (broers, zussen van ouders, grootouders), indien mogelijk ook goed om te weten welke belangrijke gebeurtenissen er zich hebben afgespeeld in jouw leven, of bij je voorouders. Enkel ingrijpende gebeurtenissen zijn voldoende.

De energie stroomt opnieuw na de opstelling en zorgt ervoor dat je je eigen weg kan gaan. Na de opstelling is het best om wat tijd voor jezelf te maken om te rusten of even tot jezelf te komen in de natuur.

 

Wat kost een opstellingssessie?

Deze duurt  +/- 1u30 – € 95

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.”