0497/99.49.69 ilse@natuurlijkrelax.be

Cranio-sacraal-therapie

Wat is cranio-sacraal-therapie?

Cranio-Sacraal-Therapie (CST), volgens Dr J. Upledger is een zachte, natuurlijke, manuele, diepwerkende behandelingsvorm die wordt toegepast over de kledij.  De behandeling brengt je lichaam in rust, herstelt de beweging, bloedcirculatie en energiedoorstroming op plaatsen in je lichaam waar er blokkade of hapering van doorstroming, is ontstaan.

Hoe werkt cranio?

In de cranio-sacraal-therapie wordt er gewerkt op de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) in het bekken. Hierbinnen bevindt zich het cerebro-spinale vocht, dat de hersenen en het ruggemerg omgeeft en beschermt. De ruggemergvliezen en hersenvliezen omvatten dit vocht, ze vormen er als het ware zacht omhulsel rond. Dit cerebrospinale vocht is steeds in een pulserende beweging, we noemen dit het cranio-sacrale ritme. Ons lichaam bevat heel veel bindweefsel, het vormt een heel netwerk en houdt al onze structuren (bloedvaten, zenuwen, botten,…) bij elkaar. De beweging van het cranio-sacrale ritme, ontstaan in onze basis (hoofd en rug), zet zich in een natuurlijke beweging verder doorheen heel ons bindweefsel in ons lichaam. Een perfect gezonde persoon zal volledig beweging hebben in zijn lichaam.

Heb je een blokkade binnen dit systeem, door stress, ongeval, trauma, spanning, operatie,… dan komt de vlotte, natuurlijke beweging in het gedrang en kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.

Wat kan je verwachten?

Via deze therapie worden je  structuren uitgenodigd om opnieuw in beweging te gaan en op deze manier gaat het lichaam in zelfherstel. Contact met je eigen lichaam herstelt zich. Je gaat weer minder vanuit je hoofd functioneren, meer vanuit je lichaam kunnen voelen en leven. Hierdoor ontstaat er ook meer rust. Niet enkel fysieke aspecten kunnen terug in beweging gebracht worden maar via SER (Somato-Emotioneel-Release) kunnen er ook mentale blokkades vrijkomen, waarna je terug rustiger, meer ontspannen in het leven staat. Cranio-sacraal-therapie legt de brug tussen de klassieke, anatomische-fysiologische gezondheidswereld en de energetische.

Een CST-behandeling kan ook perfect preventief worden toegepast, waarbij je een diep ontspannen gevoel kan ervaren en waardoor goed functioneren van het lichaam wordt bevorderd.

 

Wat kost een cranio-sessie?

Een CRANIO-SESSIE 60 min – € 65

“Wanneer men de rust niet in zichzelve vindt is het nodeloze moeite haar elders te zoeken.”

François de la Rochfoucauld